De opkomst van remote employee onboarding

Een geslaagd onboardingtraject is cruciaal voor de tevredenheid van je werknemers. Het is dé manier om ze te laten kennismaken met je bedrijfscultuur zodat ze zich helemaal thuis voelen in die nieuwe omgeving. Door de COVID 19-crisis, en het verplichte thuiswerk dat daarmee gepaard gaat, verlopen die trajecten vandaag tenminste deels digitaal. In deze blog geven we je 7 tips om remote employee onboarding succesvol aan te pakken.

Remote employee onboarding is al langer een hot topic voor bedrijven. Met de sterke opkomst van telewerk werven ondernemingen de laatste jaren steeds vaker werknemers aan die op afstand werken. Sinds vorig jaar is deze ontwikkeling echter in een stroomversnelling geraakt, waardoor HR-managers en bedrijfsleiders nu naar nieuwe manieren zoeken om zich aan deze realiteit aan te passen. Hoe zorg je ervoor dat die digitale switch naadloos verloopt?

Wat is remote employee onboarding?

We beginnen bij het begin: wat is employee onboarding? Employee onboarding is het proces waarmee je nieuwe werknemers laat kennismaken met je bedrijfscultuur, hun takenpakket, de tools die ze zullen gebruiken en de dagelijkse werkrituelen die je in je organisatie hebt opgebouwd.

Vaak start je met een algemene kennismaking, daarna geef je al enkele eerste taken, en vervolgens bied je in de periode die daarop volgt voortgaande ondersteuning aan. Zo raakt je nieuwe werknemer vertrouwd met je bedrijf, en kan je er als organisatie op toezien dat je hem of haar voldoende ondersteunt om zijn rol succesvol uit te voeren.

Employee onboarding zorgt er niet alleen voor dat je werknemer zich thuis voelt in je bedrijf, het is ook een strategische asset. Volgens een studie van The Boston Consulting Group heeft onboarding een doorslaggevend effect op de employee experience, en daarmee ook op de prestaties van werknemers. Bedrijven met effectieve onboardingprocessen behalen 2,5 keer meer omzetgroei en 1,9 keer meer winstmarge in vergelijking met organisaties met een slechte strategie.

De uitdaging van remote employee onboarding

Remote employee onboarding is in principe hetzelfde onboardingproces, maar dan virtueel. Door je werknemers op afstand in te werken, krijg je als bedrijf echter te maken met nieuwe uitdagingen.

Zo wordt het belangrijker om je nieuwe werknemers van voldoende documentatie te voorzien omtrent zijn taken of tools. Als je elke stap van het proces op een rijtje zet, zorg je ervoor dat ze precies weten waar ze aan toe zijn, en hun weg vinden in de grote hoeveelheden informatie die ze in de beginperiode te verwerken krijgen. Daarbij is het belangrijk om werknemers de beste kanalen aan te reiken om vragen te stellen en de informatie te vinden die ze nodig hebben.

Ook vergt het een extra inspanning om de emotionele connectie met je bedrijf in goede banen te leiden. Zo vermijd je dat je nieuwe werknemer zich geïsoleerd voelt van de rest van de collega’s. Een structuur creëren om informele momenten aan te moedigen zou een prioriteit moeten zijn. Uiteindelijk zijn het deze “kleine dingen” die een sterke cultuur creëren.

7 tips om werknemers op afstand in te werken

Als bedrijf wil je dat je nieuwe werknemers zich goed voelen in hun job, om zo een duurzame relatie met hen op te bouwen. Dit zijn onze 7 tips om remote employee onboarding zo goed mogelijk te laten verlopen:

Elke organisatie is uniek. Daarom zal ook je ook het onboardingproces specifiek vormgeven om jouw bedrijfsdoelen te bereiken. Met deze 7 tips heb je een sterke basis om onboarding succesvol aan te pakken: volledig digitaal of natuurlijk ook hybride. Meer tips om als HR-manager of bedrijfsleider de digitale sprong naar thuiswerk te maken? Ontdek hier ons aanbod werkplektechnologie- en uitrusting.